Fordons- & transportprogrammet

Tycker du om teknik och elektronik? Är du motorintresserad och vill arbeta med reparationer, underhåll och transporter? Vill du jobba självständigt inom en serviceinriktad bransch med snabb utveckling och mycket goda framtidsutsikter? Då är Fordons- och transportprogrammet med inriktningen Personbilsteknik det självklara valet för dig!

Du lär dig bland annat att förstå de mekaniska och elektroniska system som får fordon och olika maskiner att fungera. Undervisningen i skolan kompletteras med APL – arbetsplatsförlagt lärande – i åk 3 med 2 dagar i veckan och den är förlagd till verkstäder och stora industrier i och utanför Olofström. Under din APL lär du dig mycket av den senaste tekniken samtidigt som du använder det du lärt dig i skolan.

TeknikCollege – TC
Regionens näringsliv är en del av utbildningen genom samverkan i TeknikCollege, där du garanteras APL – arbetsplatsförlagt lärande – på något av de medverkande företagen.
Läs mer om Teknikcollege här: teknikcollege.se/om-teknikcollege

Inriktning personbilsteknik 
Utbildning i personbilsteknik ger dig grunderna för att arbeta som mekaniker med service, underhåll och reparationer av personbilar. Här finns inslag av både teoretiska och praktiska övningar som felsökning och problemlösning.

 

Fordons- och transportprogrammet är grunden och inkörsporten till en rad teknikjobb där motorer av olika slag står i centrum. I Olofström försiggår ett nära samarbete med flera stora och mindre fordonsföretag i närområdet. Personbilstekniker har en stor arbetsmarknad såväl som anställda som i egen regi.

Se Skolverkets film om programmet

Relaterade nyheter