Vår filosofi

Vi sätter vi eleven i centrum och försöker tillgodose allas önskemål. I en lugn och trivsam miljö främjar vi gemenskap och trivsel.

Nordenbergsskolan är…

  • …en skola där varje elev blir sedd som en unik individ.
  • …en skola där alla respekterar varandra.
  • …en skola där vi med kunnighet och kreativitet skapar en lärande och lustfylld miljö.
  • …en skola som är väl fungerande i tiden.
  • …en skola med mångkulturell bredd.
  • …en skola att minnas.

I dag

Du är välkommen till en lagom stor skola med åtta nationella program och ett gymnasiesärprogram.

Här sätter vi eleven i centrum och försöker tillgodose allas önskemål. I en lugn och trivsam miljö främjar vi gemenskap och trivsel.

Kontakterna är stora mellan de olika programmen och årskurserna. Eleverna trivs fint i vårt väl fungerande bibliotek och vår nyrenoverade matsal. Skolans centrala läge gör att du som elev har god kontakt med arbetslivet och gynnas av detta t.ex. när du söker sommarjobb.
Vi har elever som väljer Nordenbergsskolan från andra kommuner, alltifrån Kiruna till Ystad!

Kul på Nordenberg

Kul på NordenbergsskolanPå Nordenbergsskolan hittar vi på mycket kul tillsammans. Här pågår ständigt aktiviteter. Allt från klasskamper till karnevaler och så så klart balen när man går ut trean!
Vi gör också massa roliga vardagliga saker i skolan. Utflykter, studiebesök, grupparbeten och exkursioner.
Temadagar om sex och samlevnad, droger, högskola och jämställdhet är både intressanta och lärorika. Allt för att vi ska bli ett sammansvetsat gäng, väl rustade inför livets alla utmaningar och svårigheter.

Nordenberg & Olofström

Nordenbergsskolan ligger i Olofströms kommun i Blekinge. Blekinge brukar kallas Sveriges Trädgård, och när blommor och bokskogar slår ut om våren förstår man verkligen vad detta uttryck kommer ifrån.

Det finns bra förbindelser med kollektivtrafik i alla riktningar. Bussar går regelbundet till både Karlshamn, Kristianstad och Älmhult.

Faktum är att du kan kliva på en buss, och två timmar senare kliver du av mitt i Öresundsregionens hjärta, Malmö.
Nordenbergsskolan är en liten mysig skola, vilket talar för att du bör välja att förlägga dina tre underbara gymnasieår här.

Andelen elever som går ut med slutbetyg är betydligt högre på Nordenbergsskolan än i resten av Blekinge (91% kontra 78%)

Eleven i centrum

Nordenbergsskolan sätter eleven i centrumVår skola lägger mycket energi på att se till individens behov och försöker anpassa studierna där efter, något som lönar sig, inte minst för eleven. Detta visar sig helt klart i statistiken.
Vad som är än viktigare är dock att våra elever mår bra. Detta kallar vi för elevvård.

Elevvård
På skolan finns en skolsköterska och en kurator. Till dem kan Du vända dig när du har underingar kring olika livsfrågor, naturligtvis även vid akuta kriser. Tonvikten ligger på det förebyggande arbetet. Vi har även två specialpedagoger som kan fungera som stöd där det krävs.

Studiemiljö – möjligheter

Biblioteket

Något som vi är stolta över att ha på Nordenbergsskolan är ett stort och bra bibliotek. Biblioteket ligger mitt i skolan. Vi köper in väl utvalda medier och fjärrlånar även in medier via folkbiblioteket. Kunskapen är aldrig långt borta. Förutom böcker finns det även ljudböcker, anpassad media, dagstidningar, tidskrifter och databaser att tillgå.

Studiehallar

De olika studiehallarna som finns på skolan ligger även i närheten av de olika lärarnas arbetsrum, du har alltså alltid nära till en hjälpande hand. På skolan finns flera platser dit man kan söka sig när man behöver arbetsro. I biblioteket finns utrymmen som är lite lugnare, vilket är perfekt om du vill få extra mycket gjort.

121

Som ny på skolan får du tillgång till en laptop. Dessa är kopplade till ett trådlöst nätverk så du kan enkelt nå dina privata filer och skoluppgifter var ifrån som helst på hela skolan.