Nordenbergsskolans bibliotek

Nordenbergsskolans bibliotek

Här på Nordenbergsskolan finns ett bibliotek som just nu genomgår en rad stora förändringar. Det är allt ifrån digitalisering, till omorganisering och modernisering. Biblioteket är skolans hjärta och viktigt för hela skolan. När du använder dig av det ökar dina kunskaper både om bibliotek och det du för tillfället studerar. Det ger även en god grund för de som vill studera vidare efter gymnasiet. Alla elever har rätt till ett bra skolbibliotek!

Nordenbergsskolans bibliotek erbjuder bland annat

  • Sökbar katalog – på https://bib.nordenbergsskolan.se hittar du vår katalog. Här kan du söka fack- och skönlitterära böcker som finns i samlingarna på Nordenbergsskolans bibliotek.
  • Personal – det finns en bibliotekarie som hjälper dig när du behöver det. Här får du bland annat boktips, hjälp med att söka facklitteratur i olika ämnen, samt hjälp att hitta på Nordenbergsskolans bibliotek. Bibliotekspersonalen är en resurs för dig. Fråga fråga fråga!
  • Många sittplatser – i biblioteket och i studiehallen finns bra utrymmen för gemenskap och studier. Det är givna platser när man behöver plugga!
  • Skönlitteratur – det köps kontinuerligt in ny skönlitteratur, vilket är bra för den som vill hänga med i bokutbudet. Det är stor bredd på det som köps in: fantasy, spänning, kärlek, biografier med mera. Det finns också en del skönlitteratur på engelska. Det är viktigt att läsa böcker för att utveckla sitt språk och öva upp sin förmåga att uttrycka sig.
  • Facklitteratur – man behöver ofta litteratur till olika arbeten och tillgång till flera böcker om samma ämne ger perspektiv.
  • Ljudböcker – böcker att lyssna på. Bra för den som av någon anledning hellre lyssnar än läser, eller när man åker bil eller buss.
  • Dagstidningar och tidskrifter – två dagtidningar och ett fåtal tidskrifter. Äldre nummer av tidskrifter finns också.

Nedan finns en film som visar hur man lånar böcker

Öppettider:

Måndag         8 – 16

Tisdag            8 – 16

Onsdag          8 – 16

Torsdag         8 – 16

Fredag           8 – 16

 

Biblioteket är bemannat:

Måndag         8 – 12

Tisdag            8 – 16

Onsdag          8 – 16

 

Vilka regler gäller på Nordenbergsskolans bibliotek?

Nordenbergsskolans bibliotek är till för elever och personal på skolan. Biblioteket är en av arbetsplatserna i skolan. Samma regler som i klassrummen gäller.

När du kommer ny till vår skola (vanligtvis när du börjar i 1:an) får du komma till biblioteket tillsammans med din klass, och ni får en gemensam introduktion. Personalen visar också hur man gör för att låna.

Hur gör man för att låna böcker på Nordenbergsskolans bibliotek?

Om du vill låna och det inte finns någon personal i biblioteket, får du logga in med personnummer och pinkod på lånedatorn vid biblioteksdisken, och på så sätt registrera ditt lån på ditt lånekort som du har via skolan.

Vi har 4 veckors lånetid på alla böcker.