Nordenbergsskolan - Om oss

Om oss

Välkommen till Nordenbergsskolan! Nordenbergsskolan ligger i Olofströms kommun i Blekinge och är känd för att vara en skola som håller hög kvalité. Skolan präglas mycket av våra tekniska utbildningar och mångfalden av idrotter. Det finns bra förbindelser med kollektivtrafik i alla riktningar.

Idrott
Förutom skolans ordinarie program är Nordenbergsskolan ett idrottsgymnasium med riksintag i specialidrotten bågskytte. Dessutom är vi NIU-godkända (Nationellt godkänd idrottsutbildning) för innebandy och orientering. Ishockey, fotboll, ridning, friidrott & tennis är lokala idrottsprofileringar.

Nordenbergsskolan får mycket av sin prägel av inflyttade idrottselever, som av kunniga och engagerade tränare och lärare ges möjligheter att kombinera gymnasiestudier med idrottssatsning på hög nivå. Vi har lång erfarenhet av att bedriva idrottsutbildningar och har arbetat med detta sedan 1975.

Om Du inte redan är bosatt i Olofström eller själv ordnar boende någon annanstans i kommunen finns det möjlighet att inkvarteras med de andra idrottseleverna i fastigheten Borgen. Livet där är i mångt och mycket detsamma som du får uppleva senare när du ska studera vidare och bo på korridor. Läs mer om vårt idrottsgymnasium

Teknik
Vi erbjuder tekniska utbildningar av hög klass med kopplingar mellan teori och praktik. En styrka är de goda kontakterna med lokala teknikföretag. Detta ger dig möjligheter till praktik, projektarbeten och eventuellt sommarjobb ute på något företag. Teknikcollege vänder sig till dig som söker spännande utvecklingsmöjligheter. Den gymnasiala utbildningen ger möjlighet till jobb direkt och/eller behörighet för vidare studier vid olika ingenjörsutbildningar. Läs mer om Teknikcollege

Höga resultat
Synsättet att goda resultat i det ena oftast leder till framgång i det andra genomsyrar och berikar skolans hela verksamhet. Andelen elever som går ut med slutbetyg är betydligt högre på Nordenbergsskolan än i resten av länet, 91 % kontra 78 % (data från 2009).

Aktiviteter
På Nordenbergsskolan pågår ständigt aktiviteter från klasskamper till karnevaler och den traditionella balen när man är klar med sina studier.

Relaterade nyheter