Orientering

Välkommen till OL-gymnasiet i Olofström!
Tycker du att orientering är kanon? Vill du utveckla din teknik i Sveriges mest varierade terräng? Vill du lära dig mer om träning och förstå hur du reagerar på olika träningsformer? Vill du klara av både träning och skola och ändå hinna med att umgås med vänner, som du trivs med?

OL-teamet 2016 003 webb

För er som missade vårt öppnahus men är intresserad ligger här lite information från träffen.

Har du några frågor, tveka inte på att kontakta oss!

Nedan kan du klicka på 3 dokument som vi visade under vår presentation under kvällen:

Öppet-hus-2016-11-10 powerpoint

vecka-pa-ol-gymnasiet

arsplanen-ht16-vt17

Senaste nytt:

Efter en intensiv tävlingsperiod har det nu blivit fokus återhämtning med en 2 veckors viloperiod med lite annat fokus. Det har inneburit maxpulstest för eleverna i årskurs 1 och individuell teknikuppföljning på en klurig orienteringsbana på Fritzaudden. Tyvärr får vi hålla på kartan då en del elever kommer följas upp direkt efter höstlovet då sjukdom satte lite käppar i hjulet.
Det har också inneburit diverse bollsporter och tid till att bara vara. Återhämtningsperioden toppades under onsdagen med en volleybollturnering tillsammans med innebandyeleverna. 6 lag gjorde upp och det var mycket skratt och spelglädje, även om tävlingshornen också kom fram. Kvällen fortsatte med social kväll på Borgen för orienteringseleverna med tränarna. Det blev gemensam matlagning och middag. På festmenyn stod hemmagjorda hamburgare, klyftpotatis, grönsaker och bröd och en fruktsallad och hemmagjord chokladsås till efterrätt för att fira höstsäsongens prestationer. Kvällen avslutades med ett klurigt musikquiz med blandat tema. Självklart var det en del orienteringskuriosa och OL-historia inblandat!
Nu laddar vi för höstlov och därefter är vi redo för att köra igång vinterns grundträning!

olgy-4 olgy-5

Orientering kräver bra träningsmiljö, vilket vi kan erbjuda:

• Utmanande och varierande terräng inom kort avstånd från skolan
  • Bra kartor
  • Snöfritt så mycket som möjligt
  • Många andra löpare, som kan dra nytta av varandra i sin träning
  • En bra skola så att man kan skaffa sig en bra utbildning
  • Ett engagemang och intresse av att driva en högklassig verksamhet

”Rätt miljö avgörande för att konkurrera i världstoppen.”
Emil Wingstedt i Skogsport

På Nordenbergskolan har du möjlighet att kombinera många olika önskemål.
Syftet med verksamheten är att kombinera en orienteringssatsning med gymnasiestudier. Våra orientringsinstruktörer och skolans övriga resurser ser till att eleven får den guidning och träning den behöver.

Utbildning

Orienteringsgymnasiet är en del av Nordenbergsskolans gymnasieskola. Du väljer ett av de program som finns på skolan och går tillsammans med övriga elever. Vi erbjuder dig träning på dagtid upp till sex tillfällen i veckan. Vid behov finns goda möjligheter till rehabträning.

Dessutom får du möjlighet att få banläggarkort från Svenska Orienteringsförbundet.

Utbildningen präglas av ett helhetstänkande där individen sätts i centrum men gruppen ändå är i fokus.