Fotboll

Om du är aktiv fotbollsspelare och vill satsa mer på din idrott är du välkommen till Nordenbergsskolans fotbollsprofil. Vår målsättning är att du samtidigt som du läser till din examen ska ges möjlighet att utvecklas till en så bra spelare som möjligt utifrån dina förutsättningar.

Hos oss får du: Två träningspass i veckan inklusive teori. Fotbollsträningen fokuserar på utveckling av dig som spelare både tekniskt och taktiskt. Du får även lära dig mer om fotboll ur ett teoretiskt perspektiv, kost- och träningslära, om idrotten i samhället ur olika perspektiv samt om ledarskap inom idrotten. Vi arbetar utifrån ett perspektiv med breddfotboll i fokus.

Nordenbergsskolans fotbollsprofil är ett komplement till träningen i din förening och merparten av din fotbollsutbildning sker i ditt eget lag. Detta innebär att du måste vara aktiv och ha en stark drivkraft att vilja utvecklas som spelare. Vi riktar oss främst till ungdomar i kommunen och närområdet och vi vill att du ska kunna stanna kvar på hemmaplan och fortsätta att utvecklas i din egen förening.

Under utomhussäsongen tränar vi på naturgräsplan i anslutning till skolan. Vintertid tränar vi inomhus. Vid några tillfällen under vår och höst sker träningen på konstgräs. Fotbollsprofil erbjuds i två eller tre år beroende på program.

Kurserna du läser är:

  • Idrott och Hälsa – Specialisering 1 i åk 1 på samtliga program
  • Idrott och Hälsa – Specialisering 2 i åk 2 på samtliga program
  • Träningslära 1 på studieförberedande program, det vill säga  NA, SA, TE och EK. Om du väljer ett yrkesförberedande program kan du vara med på fotbollsträningarna då schemat ger utrymme för detta även om du ej läser någon kurs i åk 3.

Tränare/ Lärare på fotbollsprofilen är:
Jens Gustavsson ( jens.gustavsson@edu.olofstrom.se

Relaterade nyheter