Idrottsgymnasium

Är du en aktiv idrottare? Vill du ha möjlighet att träna på skoltid?

Sedan starten 1975 har Nordenbergsskolans idrottsgymnasium jobbat med olika idrotter på schemat och som kurser i betyget. Vi är kreativa och hittar lösningar på det mesta.

Vilket program kan jag gå?
Du väljer något av våra program på skolan. Det spelar ingen roll vilket program utan du kan välja antingen ett högskoleförberedande teoretiskt program eller ett yrkesprogram. Inom ramen för Individuellt val och under alla tre åren får Du ägna Dig åt Din specialidrott.

Inom ramen för vårt idrottsgymnasium har idrottselever med NIU-intag (orientering) möjlighet att ägna sig mycket åt sin idrott, fyra dagar i veckan och mellan 6-12 timmar per vecka. Dessutom organiserar vi verksamhet för flera lokala idrottare (fotboll, fitness och hälsa, innebandy, ishockey, och ridning).

Dina tränare/instruktörer är i toppklass och dessutom anordnas speciella seminarier då Ni antingen åker iväg för att lyssna på framstående föreläsare, eller de kommer till Er.

Om Du inte redan är bosatt i Olofström eller själv ordnar boende någon annanstans i kommunen, inkvarteras Du med de andra idrottseleverna i fastigheten Borgen. Livet där är i mångt och mycket detsamma som Du får uppleva senare när Du ska studera vidare och bo på korridor.

Olofström är en kommunen med ett rikt idrottsliv med många verksamma  idrottsföreningar. Det finns bra förutsättningar för att utöva idrott, träna och tävla på hög nivå.

Ny simhall och ny konstgräsplan är exempel på bra kommunala satsningar.  Vi har en god tillgång av orienteringskartor med hög kvalitet.

Relaterade nyheter