Idrottsgymnasium

Är du en aktiv idrottare? Vill du ha möjlighet att träna på skoltid?

Sedan starten 1975 har Nordenbergsskolans idrottsgymnasium jobbat med olika idrotter på schemat och som kurser i betyget. Vi är kreativa och hittar lösningar på det mesta.

Vilket program kan jag gå?
Du väljer något av våra program på skolan. Det spelar ingen roll vilket program.
Inom ramen för Individuellt val och under alla tre åren får Du ägna Dig åt Din specialidrott.

Inom ramen för vårt idrottsgymnasium har idrottselever med NIU-intag (orientering) möjlighet att ägna sig mycket åt sin idrott, fyra dagar i veckan och mellan 6-12 timmar per vecka. Dessutom organiserar vi verksamhet för flera lokala idrottare (fotboll, friidrott, innebandy, ishockey, och ridning).

Dina tränare/instruktörer är i toppklass och dessutom anordnas speciella seminarier då antingen Ni åker iväg för att lyssna på framstående föreläsare, eller de kommer till Er.

Om Du inte redan är bosatt i Olofström eller själv ordnar boende någon annanstans i kommunen, inkvarteras Du med de andra idrottseleverna i fastigheten Borgen. Livet där är i mångt och mycket detsamma som Du får uppleva senare när Du ska studera vidare och bo på korridor.

Olofström är en kommunen med ett rikt idrottsliv med många verksamma och livaktiga idrottsföreningar. Det finns bra förutsättningar för att utöva idrott, träna och tävla på hög nivå.

Ny simhall och ny konstgräsplan är exempel på bra kommunala satsningar. Kommunen innehar också en egen bågskyttehall. Dessutom finns det god tillgång på orienteringskartor med bra kvalité inom en radie på 2-3 mil.