Information om distansundervisning efter ve 44

Vi varit igång i drygt två månader med skola och distansundervisning.
Vad händer här näst, efter ve 44?

Under denna tid har vi haft distansundervisning en dag i veckan för åk 2 och 3, med undantag för klasser i åk 3 som har APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Detta är inte vårt förstahandsval men utifrån hur smittspridning och riktlinjer ser ut just nu, bedömer vi att det är det bästa utifrån rådande omständigheter.

Kommunens första beslut om distansundervisning gällde från skolstart fram till höstlovet. Nytt beslut togs i måndags.

Beslutet säger fortsatt distansundervisning i den form vi har haft nu och gäller fram till höstterminens slut.

Vi vill informera er om några viktiga saker.

• Distansstudier för åk 2 och åk 3 – fortsätter på samma sätt med 1 distansdag i veckan för de som tidigare haft distansstudier

• Åk 1 på SA och EK kommer att under perioden 45-48 ha en distansdag per vecka, SA20a börjar ve 46

• Åk 1 på NA och TE kommer att under perioden 49-2 ha en distansdag per vecka

• Var extra noga och kloka i de val ni gör framöver så att skolan fortsatt kan hålla öppet
    – social distans
    – stanna hemma om ni är sjuka
    – god handhygien.

• Undvik större folksamlingar och fester

Låt skola vara skola. Tänk på att ta pauser!

Undvik att vara många på samma ställe. Ta gärna en promenad och få frisk luft!

Har ni frågor och funderingar hör gärna av er till skolan, till elevens mentor.

Läs och ta del av Patrik Håkanssons hösthälsning!

Kerstin & Linda

rektorer