STUDENT 2020 – uppdatering

Utifrån förändrade rekommendationer från Folkhälsomyndigheten har kommunens Krisledningsnämnd tagit beslutet att varje student får ta med sig två gäster till Utsparken.

Vi har reviderat och justerat vår plan.

– Vi har lyssnat på eleverna och vi tycker att vi kan följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, säger Patrik Håkansson förvaltningschef.

Grundprincipen från det ursprungliga förslaget ligger fast. Klasserna kommer till skolan och springer ut omlott med en viss tid emellan. Gästerna kommer också i omlott.

Varje klass har två timmar på skolan. Vi firar både inne och ute. Inne delas betyg och stipendier ut. Ute finns ett par uppslagna tält där studentlunch ska avnjutas. Skola och tält fylls efterhand med en klass i taget med tidsförskjutning, däremellan ska det städas innan nästa gör entré.

Varje elev kommer att få två biljetter att dela ut till sina två gäster. Eleverna kan sitt tidsschema. Skolan har gjort upp ett noggrant tids- och körschema.

Gästerna hänvisas till olika parkeringar, vid Nordenbergsskolan eller Ekerydsskolan. Därefter beger de sig till skolans studentkulle och tar emot sina studenter.

– Skolledningen har jobbat febrilt, det här är en bra lösning, säger Morgan Bengtsson (S), krisledningsnämndens ordförande.

Vi kommer att bli en minnesvärd och trevlig Studentdag. Vi citerar två studenter:

– Detta var den sista pusselbiten som fattades. Nu har studentdagen blivit hel trots corona.

Skolan uppmanar allmänheten att respektera vårt program. Endast inbjudna – elever, personal och gäster – har möjlighet att vara i, vid och i anslutning till Nordenbergsskolan.

Håll i – Håll ut – Håll distans!