Teknikcollege-stipendium 2019

Efter ett tufft juryarbete utsågs Ola Törgren EE17 till årets Tc-stipendiat.
GRATTIS!

Länsförsäkringar Blekinge delar årligen ut ett stipendium på 15 000 kronor till ambitiösa elever på Nordenbergsskolans Teknikcollege i Olofström. Årets stipendiat blev Ola Törgren för sitt intresse för appar.

– Min idé är att göra en app för upphittade saker i offentliga miljöer, berättar Ola Törgren. Det jag tänker använda stipendiepengarna till är lära mig mer om kodning, marketing och köpa licens så appen kan publiceras på App Store och Google Play. Målet är att bygga allt från grunden och lära mig hur utvecklarvärlden fungerar.

Stipendiet utses av en jury bestående av Nordenbergsskolan, Länsförsäkringar Blekinge tillsammans med Ingela Håkansson, Techtank och Stefan Håkansson, Volvo.

På plats för att dela ut checken fanns Renée Skogersson kommunikationschef på Länsförsäkringar Blekinge samt rektorerna Kerstin Tjernlund och Ola Kläfverud från Nordenbergsskolan.

– Tanken är att stipendiet ska inspirera elever och i förlängningen skapa förutsättningar för tillväxt i länet, säger Renée Skogersson. Valet föll på Ola eftersom han har en konkret idé om hur teknik, i detta fall en app, kan användas för att lösa vardagliga problem. En dag kanske vi själva använder någon av hans appar i mobilen. Det hoppas vi på!