Dags att söka Länsförsäkringars stipendium

2017 instiftade Länsförsäkringar ett riktat stipendium till elever som studerar på Teknikcollege i Olofström.
Nu är det dags att ansöka för årets stipendium, nedan följer mer information.

Länsförsäkringar Blekinge är länets mest lokala bank- och försäkringsbolag. En viktig del i vår verksamhet är att dela med oss och bidra till utveckling i länet. I det här fallet Olofström som har stort behov av arbetskraft inom industrin. Därför har vi tagit fram ett årligt stipendium som du som gymnasieelev på IN, FT, EE eller TE  åk 1 och 2, på Nordenbergsskolan får söka.
Summan är på 15 000 kronor som ska användas till fortbildning, experiment, studiebesök eller liknande, med fokus på industrijobb med teknisk inriktning.

Gör så här:

Skriv ner en idé för det som du vill åstadkomma inom området industri och teknik. Det kan vara en produktidé du vill utveckla, ett sätt att bli intressant på arbetsmarknaden, en särskild utbildning du vill gå – eller något helt annat? Överraska oss! Försök vara så noggrann som möjligt i din beskrivning.

Din ansökan ska vara inlämnad på expeditionen senast den 7 mars 2018.

Behörig att söka

Du som får söka stipendiet ska vara elev på IN, FT, EE, TE årskurs 1–2 på Nordenbergsskolan i Olofström.

Bedömning

Stipendiaten utses av en jury bestående av representanter från Länsförsäkringar Blekinge, Nordenbergsskolan och Olofströms Kommun. Juryns beslut kan inte överklagas.

Prisutdelning

Vinnaren utses under vecka 10. Stipendiet delas ut på Näringslivsgalan i Olofström lördagen den 7 april. Vi kommer att följa stipendiaten före, under och efter prisutdelningen, bland annat på Länsförsäkringar Blekinges hemsida och sociala medier.

Uppföljning

Du som stipendiat kommer att få möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter till skolans övriga elever.

Här finns en tidningsartikel om förra årets stipendiat Julia Jönsson, FT15.